Projecten

Bandenhotel

De opdracht bandenhotel

Automobiel bedrijf van den Wildenberg is een begrip in Nuenen en de zonen van de oprichter Jan van den Wildenberg timmeren hard aan de weg voor een toekomst van de 3de generatie.

Hierdoor heeft men sinds een aantal jaren een Bandenhotel waarbij men tegen een vast tarief de klanten hun wielen wisselen en opslaan voor het zomer en winterseizoen. Deze succesvolle formule heeft erin geresulteerd dat de 3 broers investeren in een 2000 m2 grote nieuwbouw hal naast de bestaande garage aan de Europalaan. Deels zal hierin het bandenhotel gevestigd worden met de nodige opslag capaciteit voor de wielen. Het overgrote deel van deze nieuwbouw kan in diverse delen gesplitst worden in units voor de verhuur aan diverse bedrijven.

Het grondwerk en de ruwbouw waren reeds uitbesteed toen Integraal Bouwadvies, na diverse gesprekken, de opdracht mocht ontvangen om mee te kijken naar de afbouw en de voorzieningen nodig zijn om een zo groot mogelijke flexibiliteit van het pand te waarborgen. Dit naar wens van de opdrachtgever om in het kader van continuiteit veel verhuurmogelijkheden te hebben.

Samen met Mebro installatietechniek en MSE electrotechniek heeft Integraal Bouwadvies een plan uitgewerkt om het pand op een eenvoudige maar energetisch en toekomstgericht manier te voorzien van de nodige faciliteiten voor verwarming. Dit heeft erin geresulteerd dat het gehele pand voorzien is van vloerverwarming zodat met een laag temperatuur opwekking het geheel voorzien kan worden van de benodigde warmte en er geen gasaansluiting meer benodigd zal zijn.

Voorzien is in de benodigde hemelwaterafvoeren aangesloten die op open water, gracht aan de Europalaan, uitmonden, de diverse units zijn voorzien van een riool- en wateraansluiting zodat in elke unit een toilet, pantry geplaatst kan worden. De benodigde BSH worden separaat vanuit de watermeterput gevoed waardoor elke unit apart bemeterd kan worden. Electrotechnisch is elke unit voorzien van een 2-tal mantelbuizen. 1 voor de electra aansluiting en 1 voor een data aansluiting, dit alles vanuit de centrale meterkast in het bandenhotel. Al deze leidingen zijn onder de isolatie van de vloeren aangebracht.

Vervolgens is de isolatie aangebracht van 120 mm, de vloerverwarming gemonteerd waarna de aannemer de bovenwapening geplaatst heeft. Op 30 juli is de betonvloer gestort en gevlinderd zodat er nu een prachtige strakke vloer in de hallen ligt. Door de integrale aanpak van de installaties kan het bouwproces versneld worden en is het pand eerder klaar voor verhuur.

Contact:

+31-651528227
info@integraalbouwadvies.com

J. François Advies: