Wat is integraal bouwen?

Integraal bouwen is het organiseren van samenwerking en de coördinatie van het bouwproces in al zijn technische en bouwkundige aspecten. Samenwerking tussen opdrachtgever, aannemer en installateurs realiseren en overzicht houden gedurende het hele proces.

Het begint met het het vertalen van de wensen van de opdrachtgever naar de techniek van bouwkunde en installaties om ervoor te zorgen dat deze samen tot een goed totaal plaatje komen. Vanaf dat moment geeft u de zorgen uit handen en zorgt de integraal bouwadviseur voor een continue afstemming en coördinatie tussen de verschillende partijen.

Door vanaf het ontwerp de verschillende discplines op elkaar af te stemmen heeft u een maximaal voordeel in resultaat, in kosten en in het tijdspad van de bouw.

De voordelen van integraal bouwen

  1. Integraal bouwen is ontzorgd worden gedurende het bouwproces.
  2. Integraal bouwen is zorgeloos bouwen met een duurzaam en gewenst resultaat.
  3. Integraal bouwen is bouwen binnen je budget in tijd en geld.
  4. Integraal bouwen is bouwen met slimme technische oplossingen zonder dat ze zichtbaar zijn.

Samen met de opdrachtgever

Op het moment dat u plannen heeft om te gaan bouwen of verbouwen gaat u met de integraal bouwadviseur om tafel om te kijken wat uw wensen zijn, hierbij kan hij tips geven en alternatieve ideeën aanreiken waaraan u misschien niet direct zou denken.

Vanaf dat moment mag uw verwachten dat de bouwadviseur u zal vertegenwoordigen in de contacten met aannemers en installateurs. Dat kan al vanaf zoeken van de aannemer, het beoordelen van offertes tot en met het vastleggen van de afspraken en de oplevering. Door tijdens het proces de voortgang te bewaken, partijen aan te sturen en in te grijpen waar het fout dreigt te gaan, worden extra kosten door stilstand of te vroeg/laat aanwezig zijn, onjuiste facturatie, of verkeerde plaatsing voorkomen.

Contact:

+31-651528227
info@integraalbouwadvies.com

J. François Advies: